Ako na jesenné lievance
Na 10 kúskov potrebujem:
- 200 g očistenej maslovej tekvice
- 2 dcl mlieka
- 1 vajíčko
- 1 čl vanilkového cukru (nemusí byť)
- 1 menšia čl kypriaceho prášku
- 1 menšia čl škorice
- 4-5 pl hladkej špaldovej múky
- 1 čl kokosového oleja
- slivkový lekvár
Maslovú tekvicu naparím/uvarím do mäkka. Po vychladnutí tekvicu rozmixujem s vajíčkom. Pridám mlieko, kokosový olej, cukor, škoricu, kypriaci prášok a postupne múku. Cesto musí byť hladké, bez hrudiek.
Lievance pečiem na lievancovej panvici vymastenej trochou kokosového oleja.
Čo sa týka plnenia postupujem takto: Cesto na lievanec vylejem na panvicu. Dám len trochu cesta, aby nebol lievanec príliš hrubý. Do stredu dám malú lyžičku slivkového lekváru a snažím sa ho trochu roztiahnuť na plocho. Kým sa pečie tento jeden lievanec s lekvárom, medzitým dám na panvicu piecť ďalší. Keď sa upečie z jednej strany, preklopím ho na lekvárový lievanec neupečenou stranou nadol. Tým sa oba lievance pekne prepoja. Výsledný viem ešte poopekať z každej strany. Dôležité je naozaj, aby boli lievance tenké.
Alebo lievance len potrite lekvárom, chuťovo budú stále úžasné.
TIPY:
- Maslovú tekvicu možno nahradiť hokkaido tekvicou.
- Lievance budú nadýchanejšie ak osobitne vyšľaháte bielok do peny a opatrne vymiešate s cestom.
0 komentárov k “Jesenné lievance”Pridajte vlastný →