U nás veľmi obľúbená obmena prívarku, ktorý nám najviac chutí s duseným teľacím mäsom.
Ako na kalerábový prívarok
Na 1 l prívarku potrebujem:
- 800 g kalerábu (3 veľké kusy)
- 400 g zemiakov
- koreniny – bobkový list, celé nové a čierne korenie, drvená rasca, Nesoldík, soľ
- maslo
Na dusené teľacie mäso potrebujem:
- 600 g teľacieho mäsa
- 1/2 menšej cibule
- koreniny – drvená rasca, červená paprika
- olej
Mäso narežem na menšie kúsky. Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujem na oleji a pridám mäso. Restujem pokiaľ pustí šťavu. Ochutím drvenou rascou a červenou paprikou. Mäso dusím prikryté do zmäknutia približne 50 minút. V prípade potreby podlejem vodou.
Kaleráb nastrúham nahrubo a zemiaky narežem na väčšie kúsky. Zalejem vodou (aby zakryla zeleninu), pridám bobkový list, celé nové a čierne korenie a privediem do varu. Varím do zmäknutia zemiakov.
Časť vody odlejem (aby nebol prívarok príliš riedky), vyberiem korenie a časť prívarku rozmixujem. Vyberám hlavne zemiaky, ktoré slúžia na zahustenie. Do prívarku pridám Nesoldík, drvenú rascu, soľ, plátok masla a ešte chvíľu prevarím.
Podávam s duseným teľacím mäsom, prípadne aj s domácim chlebom, a petržlenovou vňaťou (čerstvým medvedím cesnakom).
0 komentárov k “Kalerábový prívarok”Pridajte vlastný →