Kapustnica je v takmer každej slovenskej domácnosti považovaná za tradičné vianočné jedlo. U nás to nie je inak. No taká klasická kapustnica, s klobásou a hubami, je veľmi ťažká na trávenie pre malé detské brušká. Preto som prišla s takouto ľahšou „baby friendly“ verziou, na ktorej si pochutnajú aj dospeláci.
Ako na kapustnicu
Na 2-2,5 litra potrebujem:
- 400 g teľacieho mäsa
- 600 g kyslej kapusty
- 1 menšiu cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- koreniny – bobkový list, majoránka, nové korenie, drvená rasca, Nesoldík, červená paprika, čierne korenie
- olej
Nadrobno nakrájanú cibuľu a napoly rozrezaný strúčik cesnaku orestujem na oleji. Pridám na kúsky narezané teľacie mäso. Ochutím ho červenou paprikou, drvenou rascou a Nesoldíkom. Mäso opražím pokiaľ pustí šťavu.
Medzitým prepláchnem kyslú kapustu a posekám na drobnejšie. Pridám ju k mäsu, ochutím majoránkou, bobkovým listom, čiernym a novým korením. Zalejem vodou a varím približne hodinu do zmäknutia mäsa a kapusty.
TIPY:
Pre dospelákov uvarte osobitne maslovú fazuľu a tesne pred koncom varenia ju vhoďte do polievky.
0 komentárov k “Kapustnica nielen pre deti”Pridajte vlastný →