Kapustnica nielen pre deti

Kapustnica je v takmer každej slovenskej domácnosti považovaná za tradičné vianočné jedlo. U nás to nie je inak. No taká klasická kapustnica, s klobásou a hubami, je veľmi ťažká na trávenie pre malé detské brušká. Preto som prišla s takouto ľahšou „baby friendly“ verziou, na ktorej si pochutnajú aj dospeláci.

Ako na kapustnicu

Na 2-2,5 litra potrebujem:

  • 400 g teľacieho mäsa
  • 600 g kyslej kapusty
  • 1 menšiu cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • koreniny – bobkový list, majoránka, nové korenie, drvená rasca, Nesoldík, červená paprika, čierne korenie
  • olej

Nadrobno nakrájanú cibuľu a napoly rozrezaný strúčik cesnaku orestujem na oleji. Pridám na kúsky narezané teľacie mäso. Ochutím ho červenou paprikou, drvenou rascou a Nesoldíkom. Mäso opražím pokiaľ pustí šťavu.

Medzitým prepláchnem kyslú kapustu a posekám na drobnejšie. Pridám ju k mäsu, ochutím majoránkou, bobkovým listom, čiernym a novým korením. Zalejem vodou a varím približne hodinu do zmäknutia mäsa a kapusty.

TIPY:

Pre dospelákov uvarte osobitne maslovú fazuľu a tesne pred koncom varenia ju vhoďte do polievky.

Komentáre

0 komentárov k “Kapustnica nielen pre detiPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *