Karfiolové pusinky

Ako malá som sa vždy veľmi tešila, keď nám mamka pripravila na obed vyprážaný karfiol s varenými zemiakmi. Nebol to taký klasický spôsob v trojobale, kedy karfiol je totálne suchý. Ja som si mamkin spôsob trochu prispôsobila a namiesto vyprážania ho pečiem v rúre.

Ako na karfiolové pusinky

Na 3 porcie potrebujem:

  • 1 menšia hlávka karfiolu
  • 3 vajíčka
  • 3 čl strúhanky
  • koreniny – soľ
  • olej

Hlávku karfiolu rozoberiem na ružičky. Snažím sa ho rozdeliť na menšie ružičky, dlhšie stonky odrežem. Takto pripravené kúsky karfiolu povarím 5 minút v jemne bublajúcej osolenej vode. Nevarím ich dlho, aby sa nerozpadávali. Obvarené kúsky scedím a nechám chladiť.

Bielky oddelím od žĺtkov a v mise ich vyšľahám na tuhý sneh. Do snehu opatrne primiešam žĺtky a 3 čl strúhanky. Vymiešam hladkú zmes.

Ružičky karfiolu obalím do zmesi a ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Nésledne ich pokvapkám olejom.

Pečiem pri 180 stupňoch približne 20 minút do zlatista.

TIPY:

  • Menšie ružičky sú praktickejšie na obaľovanie a celkovo pusinky lepšie chutia, ak sa vnútri neskrýva hrubá stonka karfiolovej ružičky.
  • Karfiolové pusinky možno samozrejme aj vyprážať. Sú viac šťavnatejšie ako pečené v rúre.

Komentáre

0 komentárov k “Karfiolové pusinkyPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *