Kebab/tortilla placka

Ako na placku

Na 3 väčšie a 1 menšiu placku potrebujem:

  • 300 g hladkej špaldovej múky
  • 1 čl soli
  • 2 pl oleja
  • 120-150 ml horúcej vody

Múku osolím, pridám olej, pomaly pridávam horúcu vodu a hnetiem cesto. Hnetiem pokiaľ je cesto nelepivé, elastické a bez hrudiek.

Nechám ho odstáť 20 minút. Rozdelím ho na časti a každú vyvaľkám na tenko (placky musia byť naozaj veľmi tenké). Každú opečiem nasucho na panvici 1 minútu z každej strany.

Upečené placky prikryjem tanierom aby zmäkli, nazberanú vodu na tanieri však utieram.

Na plnku potrebujem:

Kuracie prsia ochutím korením Gyros. Na panvici rozohrejem trochu oleja a mäso restujem do mäkka (15-20 minút).

Na drezing zmiešam jeden biely jogurt s 2 prelisovanými strúčikmi cesnaku, bazalkou, sušeným medvedím cesnakom a sušeným petržlenom.

Zo zeleniny potrebujem ľadový šalát, paradajky, uhorky, papriku a kukuricu.

Placku potriem drezingom.

Následne obložím na kúsky nakrájanou zeleninou.

Na zeleninu poukladám mäso a pokvapkám znovu drezingom.

Spodnú časť placky zahnem a tak rolujem z boku. Na záver ju zabalím do alobalu, aby sa nerozbalila.

TIPY:

  • Placku naplňte zeleninou podľa vlastnej chuti. Manžel si prosil napríklad aj cibuľu. Mäso možno vynechať.
  • Mrazenú zeleninu obvarte 5 minút. Z konzervy nie je potrebné variť.
Komentáre

0 komentárov k “Kebab/tortilla plackaPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *