Ako na placku
Na 3 väčšie a 1 menšiu placku potrebujem:
- 300 g hladkej špaldovej múky
- 1 čl soli
- 2 pl oleja
- 120-150 ml horúcej vody
Múku osolím, pridám olej, pomaly pridávam horúcu vodu a hnetiem cesto. Hnetiem pokiaľ je cesto nelepivé, elastické a bez hrudiek.
Nechám ho odstáť 20 minút. Rozdelím ho na časti a každú vyvaľkám na tenko (placky musia byť naozaj veľmi tenké). Každú opečiem nasucho na panvici 1 minútu z každej strany.
Upečené placky prikryjem tanierom aby zmäkli, nazberanú vodu na tanieri však utieram.
Na plnku potrebujem:
Kuracie prsia ochutím korením Gyros. Na panvici rozohrejem trochu oleja a mäso restujem do mäkka (15-20 minút).
Na drezing zmiešam jeden biely jogurt s 2 prelisovanými strúčikmi cesnaku, bazalkou, sušeným medvedím cesnakom a sušeným petržlenom.
Zo zeleniny potrebujem ľadový šalát, paradajky, uhorky, papriku a kukuricu.
Placku potriem drezingom.
Následne obložím na kúsky nakrájanou zeleninou.
Na zeleninu poukladám mäso a pokvapkám znovu drezingom.
Spodnú časť placky zahnem a tak rolujem z boku. Na záver ju zabalím do alobalu, aby sa nerozbalila.
TIPY:
- Placku naplňte zeleninou podľa vlastnej chuti. Manžel si prosil napríklad aj cibuľu. Mäso možno vynechať.
- Mrazenú zeleninu obvarte 5 minút. Z konzervy nie je potrebné variť.
0 komentárov k “Kebab/tortilla placka”Pridajte vlastný →