Kokosová žemľovka

Ako na žemľovku

Potrebujem:

  • 3 – 3,5 dcl vlažného kokosového mlieka
  • 4 rohlíky
  • 3 žemle
  • 2 vajíčka
  • 4 jablká (alebo 1 fľaštička zaváraných strúhaných jabĺk)
  • škorica
  • kokosový cukor
  • kokosový olej
  • kokos

Najprv si pripravím jablká. Natrúham ich nahrubo, ochutím škoricou a 1 čl kokosového cukru. Na troche kokosového oleja ich opražím 5-10 minút.

Rožky narežem na štvrtiny, príp. krúžky, žemle na pásiky. Kokosové mlieko vymiešam so žĺtkami.

Zapekaciu misku (30×20 cm) vymastím kokosovým olejom a posypem trochou kokosu. Pečivo máčam do mlieka (nesmie sa príliš rozmočiť, prebytočné mlieko jemne vyžmýkam) a nahusto ukladám do misky.

Na pečivo navrstvím rovnomerne jalbká a posypem ich kokosom. Na jablká opäť naukladám vrstvu namočeného pečiva.

Zvyšné mlieko polejem po vrchu žemľovky. Žemľovku zakryjem a pečiem ju pri 180 stupňoch 30 minút. Medzitým vyšľahám z bielkov a 1 čl kokosového cukru tuhý sneh, ktorý navrstvím na žemľovku a nechám ju zapiecť ešte 10 minút do zlatista. 

TIPY:

  • Jablká možno použiť samozrejme aj čerstvé. V tom prípade ich nastrúham nahrubo, vyžmýkam prebytočnú šťavu a ochutím škoricou. Cukor pridávam, ak sú jablká kyslejšie. Prípadne k nim popučím prezretý banán.
  • Pečivo musí byť minimálne 1 deň staré. Možno použiť akúkoľvek kombináciu žemlí a rohlíkov.
  • Pozrite si videorecept ako jednoducho pripraviť kokosové mlieko:
Komentáre

0 komentárov k “Kokosová žemľovkaPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *