Ako na žemľovku
Potrebujem:
- 3 – 3,5 dcl vlažného kokosového mlieka
- 4 rohlíky
- 3 žemle
- 2 vajíčka
- 4 jablká (alebo 1 fľaštička zaváraných strúhaných jabĺk)
- škorica
- kokosový cukor
- kokosový olej
- kokos
Najprv si pripravím jablká. Natrúham ich nahrubo, ochutím škoricou a 1 čl kokosového cukru. Na troche kokosového oleja ich opražím 5-10 minút.
Rožky narežem na štvrtiny, príp. krúžky, žemle na pásiky. Kokosové mlieko vymiešam so žĺtkami.
Zapekaciu misku (30×20 cm) vymastím kokosovým olejom a posypem trochou kokosu. Pečivo máčam do mlieka (nesmie sa príliš rozmočiť, prebytočné mlieko jemne vyžmýkam) a nahusto ukladám do misky.
Na pečivo navrstvím rovnomerne jalbká a posypem ich kokosom. Na jablká opäť naukladám vrstvu namočeného pečiva.
Zvyšné mlieko polejem po vrchu žemľovky. Žemľovku zakryjem a pečiem ju pri 180 stupňoch 30 minút. Medzitým vyšľahám z bielkov a 1 čl kokosového cukru tuhý sneh, ktorý navrstvím na žemľovku a nechám ju zapiecť ešte 10 minút do zlatista.
TIPY:
- Jablká možno použiť samozrejme aj čerstvé. V tom prípade ich nastrúham nahrubo, vyžmýkam prebytočnú šťavu a ochutím škoricou. Cukor pridávam, ak sú jablká kyslejšie. Prípadne k nim popučím prezretý banán.
- Pečivo musí byť minimálne 1 deň staré. Možno použiť akúkoľvek kombináciu žemlí a rohlíkov.
- Pozrite si videorecept ako jednoducho pripraviť kokosové mlieko:
0 komentárov k “Kokosová žemľovka”Pridajte vlastný →