Opäť jeden z receptov, ak vám z výroby kokosového mlieka ostala drť a neviete čo s ňou.
Ako na kokosový brownie
Na brownie cesto potrebujem:
- 1 hrnček = 250 ml
- 125 g kokosového oleja
- 1/2 hrnčeka medu
- 1 vajíčko
- 1/4 hrnčeka kakaa
- 1/2 hrnčeka polohrubej špaldovej múky
Ak je tuhý olej, tak ho roztopím a vymiešam s medom. Primiešam vajíčko, kakao a múku a vymiešam hladké cesto.
Formu na biskupský chlebíček (37,5×15 cm) vysteliem papierom na pečenie, vylejem cesto a pečiem pri 180 stupňoch približne 20 minút. V prípade potreby aj dlhšie, cesto nesmie ostať tekuté, musí sa prepiecť.
Na kokosové cesto potrebujem:
- 3 vajíčka
- 1/3 hrnčeka medu
- 1/2 čl vanilky
- 1/2 hrnčeka hladkej špaldovej múky
- 1 hrnček kokosu
- kokos na posypanie
Z bielkov vyšľahám tuhý sneh. Žĺtky vymiešam s medom, pridám vanilku, múku a kokos. Na záver opatrne primiešam bielkový sneh. Kokosové cesto vylejem na brownie cesto a vrch posypem kokosom. Pečiem ďalších 20-25 minút do zlatista.
TIPY:
Ak použijete väčšiu formu na pečenie, koláč bude nižší, preto je potrebné upraviť aj čas pečenia (nižšie cesto sa skôr prepečie).
0 komentárov k “Kokosový brownie”Pridajte vlastný →