Ideálna pri intoleranciách na glutén či mliečne výrobky, keďže sa varí vo vode.
Ako na kukuričnú krupicovú kašu
Na 1 porciu potrebujem:
- 3 dcl vody
- 3 pl kukuričnej krupice
- kokosový olej alebo maslo
- dochutenie podľa vlastnej chuti – jahody, banán, granko, kakao
V nepriľnavom hrnci / mliekovare zohrejem vodu takmer do varu. Postupne pridám krupicu, zároveň miešam, aby sa nevytvorili hrudky.
Za stáleho miešania krupicu varím, pokiaľ zhustne. Pozor, nesmie byť veľmi hustá, keď trochu vychladne, ešte zhustne.
Krupicu prelejem do taniera a ešte na horúcu dám trochu kokosového oleja alebo 2-3 plátky masla.
Ozdobím podľa vlastnej chuti.
TIPY:
- Na dospelácku porciu použijem 3 dcl vody ako je spomínané vyššie, na detskú porciu 2 dcl vody a 2 pl krupice.
Komentáre
0 komentárov k “Kukuričná krupicová kaša”Pridajte vlastný →