Mamkin zemiakový šalát

Jedla som už mnoho zemiakových šalátov, no mamkin je mamkin. Viem, že väčšina máme ten svoj obľúbený a najlepší, no možno niekoho inšpiruje aj tento náš.
A keďže sa šalát robí stále vo veľkom, aj tento je na približne 10 porcií.

Ako na zemiakový šalát

Potrebujem:

  • 2 kg zemiakov
  • 250 g mrkvy
  • 150 g zaváraných uhoriek
  • 1 stredne veľká cibuľa (60 g)
  • 4 vajíčka
  • 1 tatárska omáčka
  • 1 majonéza
  • 1 pl horčice
  • 2 pl šťavy zo zaváraných uhoriek
  • koreniny – soľ, čierne korenie

Zemiaky uvarím v šupke, scedím a nechám úplne vychladiť. Vajíčka varím 10 – 12 minút natvrdo. Mrkvu taktiež uvarím.

Zemiaky ošúpem. Vo veľkej mise narežem asi na 0,5 cm plátky a prekrojím na strunovom krájači. Osobitne nakrájam mrkvu, uhorky a cibuľu nadrobno. Vajíčka ošúpem, narežem na plátky a prekrojím na strunovom krájači.

K zemiakom pridám mrkvu, uhorky, cibuľu, ochutím soľou a mletým čiernym korením. Poriadne premiešam a pridám horčicu a uhorkovú šťavu.

Primiešam tatársku omáčku a majonézu. Všetko spolu vymiešam a na záver pridám vajíčka.

Tipy:

  • Šalát stále robím už deň vopred pred podávaním. Zemiaky dám variť skôr, aby stihli vychladnúť.
  • Zemiaky vyberám približne rovnakej veľkosti, aby sa uvarili naraz.
  • Tatársku omáčku a majonézu používame značky Doma, s ktoru máme najlepšiu skúsenosť.
  • Ak šalát neplánujeme zjesť naraz, hotový dávkujem rozdelený na viac porcií do menších dóz a odložím do chladničly.
    Ideálne ho spotrebujeme do 3 dní.

Komentáre

0 komentárov k “Mamkin zemiakový šalátPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *