Jedla som už mnoho zemiakových šalátov, no mamkin je mamkin. Viem, že väčšina máme ten svoj obľúbený a najlepší, no možno niekoho inšpiruje aj tento náš.
A keďže sa šalát robí stále vo veľkom, aj tento je na približne 10 porcií.
Ako na zemiakový šalát
Potrebujem:
- 2 kg zemiakov
- 250 g mrkvy
- 150 g zaváraných uhoriek
- 1 stredne veľká cibuľa (60 g)
- 4 vajíčka
- 1 tatárska omáčka
- 1 majonéza
- 1 pl horčice
- 2 pl šťavy zo zaváraných uhoriek
- koreniny – soľ, čierne korenie
Zemiaky uvarím v šupke, scedím a nechám úplne vychladiť. Vajíčka varím 10 – 12 minút natvrdo. Mrkvu taktiež uvarím.
Zemiaky ošúpem. Vo veľkej mise narežem asi na 0,5 cm plátky a prekrojím na strunovom krájači. Osobitne nakrájam mrkvu, uhorky a cibuľu nadrobno. Vajíčka ošúpem, narežem na plátky a prekrojím na strunovom krájači.
K zemiakom pridám mrkvu, uhorky, cibuľu, ochutím soľou a mletým čiernym korením. Poriadne premiešam a pridám horčicu a uhorkovú šťavu.
Primiešam tatársku omáčku a majonézu. Všetko spolu vymiešam a na záver pridám vajíčka.
Tipy:
- Šalát stále robím už deň vopred pred podávaním. Zemiaky dám variť skôr, aby stihli vychladnúť.
- Zemiaky vyberám približne rovnakej veľkosti, aby sa uvarili naraz.
- Tatársku omáčku a majonézu používame značky Doma, s ktoru máme najlepšiu skúsenosť.
- Ak šalát neplánujeme zjesť naraz, hotový dávkujem rozdelený na viac porcií do menších dóz a odložím do chladničly.
Ideálne ho spotrebujeme do 3 dní.
0 komentárov k “Mamkin zemiakový šalát”Pridajte vlastný →