Ako na medovo-škoricové sušienky
Potrebujem:
- 150 – 160 g hladkej špaldovej múky
- 1 žĺtok
- 3 pl medu (70-80 g)
- 1 menšia čl škorice
- 80 g chladného masla
Múku preosejem, pridám ostatné suroviny a vymiešam hladké cesto. Cesto odložím do chladničky, ideálne na 24 hodín.
Ešte chladné cesto vyvaľkám na pomúčenej doske na hrúbku 3 -4 mm a vykrajujem ľubovoľné tvary. Taktiež sa krásne otlačia aj pečiatky.
Ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie a pečiem pri 180 stupňoch 12 – 15 minút dozlatista. Dĺžka pečenia závisí od druhu rúry a hrúbky vykrojených sušienok.
TIPY:
- So škoricou to netreba prehánať, 1 menšia čajová lyžička je postačujúca. Väčšie množstvo škorice spôsobí, že cesto bude chutiť slano.
- Prečítajte si článok s mojimi radami pri práci s (nielen) lineckým cestom https://www.ankapavluv.sk/tipy-a-triky-nielen-s-lineckym-cestom/
Komentáre
Pekné vykrajovačky
Ďakujem, tieto a mnoho iných (dokonca personalizovaných) si viete objednať na http://www.colari.sk