Tento recept vznikol, keď synátor zavelil, že ideme piecť koláč. Keď som priebežne zhliadla čo doma mám a čo nemám (hlavne čo nemám), z koláča vznikli muffiny. Ale neľutujem lebo sú naozaj famózne.
Ako na muffiny Sopka
Na 8 kúskov potrebujem:
- 125 g hladkej špaldovej múky
- 2 vajíčka
- 50 ml oleja (kokosový alebo iný rastlinný)
- 50 ml mlieka
- 2 pl medu (prípadne iného sladidla)
- 1/2 balenia kypriaceho prášku
- 1 menšia čl vanilky
- 8 stredne veľkých malín
Na puding
- 250 ml mlieka
- 20 g kakaového pudingu
- 1 pl medu (prípadne iného sladidla)
Najprv uvarím puding. V mliekovare zahrejem polovicu mlieka. V zvyšnom mlieku rozmiešam puding, aby nevznikli hrudky. Pridám ho spolu s medom do mliekovaru. Miešam, pokiaľ puding zhustne. Prikryjem ho fóliou a nechám vychladnúť.
Z bielkov vyšľahám tuhý sneh. Žĺtka vyšľahám s medom do penista, postupne pridávam olej, mlieko, vanilku, múku a kypriaci prášok. Opatrne primiešam sneh z bielkov a vymiešam hladké cesto.
Prichystám si 8 košíkov na muffiny. Do každého vložím 1 veľkú čajovú lyžičku cesta (aby úplne zakrylo dno). Do stredu vložím 1 kopcovitú čajovú lyžičku vychladeného pudingu. Do pudingu zapichnem 1 malinu a zalejem cestom takmer dovrchu košíka.
Pečiem pri 180 stupňoch do zlatista (25-30 minút).
0 komentárov k “Muffiny Sopka”Pridajte vlastný →