Muffiny Sopka

Tento recept vznikol, keď synátor zavelil, že ideme piecť koláč. Keď som priebežne zhliadla čo doma mám a čo nemám (hlavne čo nemám), z koláča vznikli muffiny. Ale neľutujem lebo sú naozaj famózne.

Ako na muffiny Sopka

Na 8 kúskov potrebujem:

  • 125 g hladkej špaldovej múky
  • 2 vajíčka
  • 50 ml oleja (kokosový alebo iný rastlinný)
  • 50 ml mlieka
  • 2 pl medu (prípadne iného sladidla)
  • 1/2 balenia kypriaceho prášku
  • 1 menšia čl vanilky
  • 8 stredne veľkých malín

Na puding

  • 250 ml mlieka
  • 20 g kakaového pudingu
  • 1 pl medu (prípadne iného sladidla)

Najprv uvarím puding. V mliekovare zahrejem polovicu mlieka. V zvyšnom mlieku rozmiešam puding, aby nevznikli hrudky. Pridám ho spolu s medom do mliekovaru. Miešam, pokiaľ puding zhustne. Prikryjem ho fóliou a nechám vychladnúť.
Z bielkov vyšľahám tuhý sneh. Žĺtka vyšľahám s medom do penista, postupne pridávam olej, mlieko, vanilku, múku a kypriaci prášok. Opatrne primiešam sneh z bielkov a vymiešam hladké cesto. 
Prichystám si 8 košíkov na muffiny. Do každého vložím 1 veľkú čajovú lyžičku cesta (aby úplne zakrylo dno). Do stredu vložím 1 kopcovitú čajovú lyžičku vychladeného pudingu. Do pudingu zapichnem 1 malinu a zalejem cestom takmer dovrchu košíka. 
Pečiem pri 180 stupňoch do zlatista (25-30 minút). 

Komentáre

0 komentárov k “Muffiny SopkaPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *