Nefrancúzske zemiaky

Ako na nefrancúzske zemiaky

Potrebujem:

  • 1 kg zemiakov a cukety v ľubovoľnom pomere (zvyknem 2:1)
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 fľaštička domáceho sterilizovaného leča (len paprika a paradajky)
  • kúsok slaninky
  • 4 vajíčka
  • 150 ml bieleho jogurtu
  • koreniny – soľ, drvená rasca, korenie na zemiaky
  • olej

Zemiaky a cuketu očistím a narežem na tenké plátky. Cibuľu narežem na mesiačiky. Pridám lečo a slaninku narezanú na kúsky. Ochutím koreninami a pokvapkám olejom. Premiešanú zmes vložím do zapekacej misky (30 x 20 cm) a pečiem pri 180 stupňoch 40 minút.

2 vajíčka varím 10-12 minút natvrdo. Zvyšné 2 vajíčka vymiešam s jogurtom.

Jogurtovo-vajíčkovou zmesou polejem zemiaky a navrch naukladám vajíčka narezané na mesiačiky.

Zapečiem ďalších 20-30 minút, záleží od hrúbky narezaných zemiakov.

TIPY:

  • Pre deti odporúčam bez slaninky.
  • Vyskúšajte verziu so zemiakmi a hokkaido tekvicou. Pomer zemiaky : tekvica ostáva ako v recepte vyššie 2:1. Vynechajte však lečo.

Komentáre

0 komentárov k “Nefrancúzske zemiakyPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *