Ako na nefrancúzske zemiaky
Potrebujem:
- 1 kg zemiakov a cukety v ľubovoľnom pomere (zvyknem 2:1)
- 1 menšia cibuľa
- 1 fľaštička domáceho sterilizovaného leča (len paprika a paradajky)
- kúsok slaninky
- 4 vajíčka
- 150 ml bieleho jogurtu
- koreniny – soľ, drvená rasca, korenie na zemiaky
- olej
Zemiaky a cuketu očistím a narežem na tenké plátky. Cibuľu narežem na mesiačiky. Pridám lečo a slaninku narezanú na kúsky. Ochutím koreninami a pokvapkám olejom. Premiešanú zmes vložím do zapekacej misky (30 x 20 cm) a pečiem pri 180 stupňoch 40 minút.
2 vajíčka varím 10-12 minút natvrdo. Zvyšné 2 vajíčka vymiešam s jogurtom.
Jogurtovo-vajíčkovou zmesou polejem zemiaky a navrch naukladám vajíčka narezané na mesiačiky.
Zapečiem ďalších 20-30 minút, záleží od hrúbky narezaných zemiakov.
TIPY:
- Pre deti odporúčam bez slaninky.
- Vyskúšajte verziu so zemiakmi a hokkaido tekvicou. Pomer zemiaky : tekvica ostáva ako v recepte vyššie 2:1. Vynechajte však lečo.
Komentáre
0 komentárov k “Nefrancúzske zemiaky”Pridajte vlastný →