Snažila som sa vytvoriť jednoduchšiu a hlavne ľahšie stráviteľnejšiu verziu maďarského gulášu. A tak vznikol nemaďarský guláš.
Ako na nemaďarský guláš
Na 5 porcií potrebujem:
- 700 g kuracích pŕs
- 250 ml fľaštička sterilizovaného leča
- 400 ml paradajkovej passaty
- 1 menšia cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- olej
- koreniny – soľ, sladká červená paprika, štipka čierneho korenia, majoránka, drvená rasca
Nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený strúčik cesnaku orestujem na troche oleja. Pridám na kocky nakrájané kuracie prsia. Ochutím ich červenou paprikou a restujem, pokiaľ pustia šťavu. Ak je potrebné, podlejem vodou či vývarom a dusím 30 minút.
K mäsu pridám lečo a paradajkovú passatu. Ochutím zvyšnými koreninami. Poriadne premiešam a dusím ešte 20-30 minút. V prípade potreby ešte podlejem vodou.
Podávam buď s pareným knedlíkom alebo suchárovým knedlíkom.
Pozrite si videorecept ako na suchárový knedlík:
Komentáre
0 komentárov k “Nemaďarský guláš”Pridajte vlastný →