Obrátené rezne

Tento recept možno poznáte ako maďarské či slovenské rezne. Dokonca som našla aj názov moravské rezne. Bežne sa pripravujú z bravčového mäsa, ktoré u nás nie je až tak obľúbené, preto som ich robila z morčacieho mäsa.

Ako na obrátené rezne

Potrebujem:

  • 800 g morčacích pŕs
  • 3-4 vajíčka
  • 3 pl kečupu / 3 dcl vody
  • 1 menšia cibuľa
  • strúhanka
  • koreniny – soľ, mleté čierne korenie, Nesoldík
  • olej

Morčacie prsia narežem ako na rezne, trochu osolím a okorením. V hlbokom tanieri vyšľahám vajíčka. Na väčšiu dosku na krájanie nasypem strúhanku.

Cibuľu nakrájam na väčšie kúsky a restujem na oleji (na nižšom stupni, aby sa nespálila, kým pridám rezne).

Rezne vyklepem na strúhanke z oboch strán.

Vyklepaný kurací rezeň

Vyklepané rezne namáčam do vyšľahaných vajíčok a opečiem z každej strany na oleji s cibuľou.

Keď sú rezne z oboch strán opečené, ochutím Nesoldíkom. Vodu vymiešam s kečupom (dávala som pomer 1 pl kečupu v 1 dcl vody) a zalejem rezne.

Rezne dusím do zmäknutia. Dĺžka dusenia záleží od hrúbky vyklepaného mäsa. Kontrolujem vidličkou.

TIPY:

  • Namiesto kečupu možno použiť aj paradajkovú passatu či paradajkový pretlak.
  • Morčacie mäso možno nahradiť aj kuracím.
Komentáre

0 komentárov k “Obrátené reznePridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *