Tento recept možno poznáte ako maďarské či slovenské rezne. Dokonca som našla aj názov moravské rezne. Bežne sa pripravujú z bravčového mäsa, ktoré u nás nie je až tak obľúbené, preto som ich robila z morčacieho mäsa.
Ako na obrátené rezne
Potrebujem:
- 800 g morčacích pŕs
- 3-4 vajíčka
- 3 pl kečupu / 3 dcl vody
- 1 menšia cibuľa
- strúhanka
- koreniny – soľ, mleté čierne korenie, Nesoldík
- olej
Morčacie prsia narežem ako na rezne, trochu osolím a okorením. V hlbokom tanieri vyšľahám vajíčka. Na väčšiu dosku na krájanie nasypem strúhanku.
Cibuľu nakrájam na väčšie kúsky a restujem na oleji (na nižšom stupni, aby sa nespálila, kým pridám rezne).
Rezne vyklepem na strúhanke z oboch strán.
Vyklepané rezne namáčam do vyšľahaných vajíčok a opečiem z každej strany na oleji s cibuľou.
Keď sú rezne z oboch strán opečené, ochutím Nesoldíkom. Vodu vymiešam s kečupom (dávala som pomer 1 pl kečupu v 1 dcl vody) a zalejem rezne.
Rezne dusím do zmäknutia. Dĺžka dusenia záleží od hrúbky vyklepaného mäsa. Kontrolujem vidličkou.
TIPY:
- Namiesto kečupu možno použiť aj paradajkovú passatu či paradajkový pretlak.
- Morčacie mäso možno nahradiť aj kuracím.
0 komentárov k “Obrátené rezne”Pridajte vlastný →