U nás doma máme v obľube halušky predovšetkým s tvarohom. Preto ich varievam z rôznej zeleniny ako aspoň o trochu zdravšiu alternatívu oproti klasickým zemiakovým haluškám.
Ako na patizónové halušky
Na 2-3 porcie potrebujem:
- 400 g patizónu
- 1 menšie vajíčko
- 250-260 g polohrubej špaldovej múky
- maslo
- tvaroh/lučina/bryndza
Patizón nastrúham najemno a spolu s vajíčkom vymixujem na hladkú zmes. Postupne pridávam múku.
Cesto musí pomaly padať z lyžice.
Halušky varím v jemne bublajúcej osolenej vode. Vhodím jednu halušku, keď sa nerozvarí, nahádžem aj zvyšok. Keď sa halušky vyplavia navrch, povarím ešte 2-3 minútky.
Podávam preliate rozpusteným maslom a lučinou alebo tvarohom.
TIPY:
- Množstvo múky je orientačné. Polohrubú špaldovú múku je možné nahradiť aj kombináciou hladkej špaldovej múky a hrubej v pomere 1:1.
- Pre menšie detičky podávajte s lučinou a nasekanou pažítkou. Tvaroh odporúčam pre deti od 2 rokov.
Komentáre
0 komentárov k “Patizónové halušky”Pridajte vlastný →