Patizónové halušky

U nás doma máme v obľube halušky predovšetkým s tvarohom. Preto ich varievam z rôznej zeleniny ako aspoň o trochu zdravšiu alternatívu oproti klasickým zemiakovým haluškám.

Ako na patizónové halušky

Na 2-3 porcie potrebujem:

  • 400 g patizónu
  • 1 menšie vajíčko
  • 250-260 g polohrubej špaldovej múky
  • maslo
  • tvaroh/lučina/bryndza

Patizón nastrúham najemno a spolu s vajíčkom vymixujem na hladkú zmes. Postupne pridávam múku. 

Cesto musí pomaly padať z lyžice. 

Halušky varím v jemne bublajúcej osolenej vode. Vhodím jednu halušku, keď sa nerozvarí, nahádžem aj zvyšok. Keď sa halušky vyplavia navrch, povarím ešte 2-3 minútky.

Podávam preliate rozpusteným maslom a lučinou alebo tvarohom.

TIPY:

  • Množstvo múky je orientačné. Polohrubú špaldovú múku je možné nahradiť aj kombináciou hladkej špaldovej múky a hrubej v pomere 1:1.
  • Pre menšie detičky podávajte s lučinou a nasekanou pažítkou. Tvaroh odporúčam pre deti od 2 rokov.
Komentáre

0 komentárov k “Patizónové haluškyPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *