Pavluvovej jablkový koláč

Tento recept mám mojej svokry, pretože je to najobľúbenejší koláč môjho manžela. Pôvodná verzia receptu neskutočne presladená, tak som ho upravila podľa seba. A manželovi chutí aj takto.

Ako na Pavluvovej jablkový koláč

Potrebujem:

  • 100 g polohrubej múky
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 10 g (1 pl) kakaa
  • 50 g práškového cukru (30 g do cesta, 20 g k bielkom)
  • 3 vajíčka
  • 70 ml kokosového oleja
  • 70 ml mlieka

Na plnku potrebujem:

  • 450 g očistených jabĺk
  • 1 väčší banán
  • 1/2 menšej čl vaniky

Na polevu potrebujem:

  • 100 g vysokopercentnej horkej čokolády
  • 15 g Cery

Do jednej misy preosejem múku, kakao a primiešam kypriaci prášok. V druhej mise vyšľahám žĺtky s práškovým cukrom do peny, pridám olej, mlieko a pomaly primiešavam sypké suroviny. Vznikne trochu tuhšie cesto.

Menší plech (29×23 cm) vysteliem papierom na pečenie, rovnomerne uhladím cesto a pečiem pri 180 stupňoch 20 minút.

Jablká očistím, odkôstkujem a najemno nastrúham. Vyžmýkam z nich prebytočnú šťavu a popučím do nich banán. Vymiešam spolu s vanilkou.

Z bielkov a zvyšného cukru vyšľahám tuhý sneh.

Po 20 minútach vyberiem cesto z rúry. Najprv rovnomerne rozložím vrstvu jabĺk a navrch vrstvu snehu. Pečiem ďalších 20 minút.

Upečený koláč nechám úplne vychladiť. Čokoládu spolu s Cerou roztopím vo vodnom kúpeli a následne koláč polejem. Čokoládovu polevu nechám zatuhnúť (ideálne na noc).

TIPY:

  • Ak máte v zásobe zavárané strúhané jablká, môžete ich použiť namiesto čerstvých. Na koláč vystačí jedna fľaštička veľkosti ako od horčice.
  • Koláč sa pomerne zle reže. Tip odo mňa: Do pohára nalejte horúcu vodu. Namáčajte do nej nôž a tak režte. Po každom reze nôž poutierajte a opäť namáčajte do horúcej vody.
Komentáre

0 komentárov k “Pavluvovej jablkový koláčPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *