Jednoduchý a rýchly recept na pečený filet z lososa, prípadne pstruha lososovitého (pozor ten má kostičky) alebo sumčeka afrického.
Ako na pečeného lososa
Potrebujem:
- filety z lososa (mrazené alebo chladené)
- kokosový olej
- korenie na ryby
- bylinkové maslo
- citrón
- soľ
Zapekaciu misku (používam zväčša sklenenú) potriem kokosovým olejom. Poukladám filety z lososa, ktoré tiež potriem olejom a posypem trochou korenia na ryby.
Filety pečiem pri 200 stupňoch 20 – 25 minút. Dĺžka pečenia záleží od veľkosti filetov, boky by mali byť do hnedasta.
Ešte horúce filety preložím na tanier. Na každý filet položím plátok bylinkového masla a nechám ho rozpustiť. Následne filet pokvapkám citrónovou šťavou a na záver posolím.
TIPY:
- Synovi od mala pripravujem pstruha lososovitého, ktorého mäso sa vzhľadom podobá na lososa. Pozor, má však kostičky, ktoré vyberám pred prípravou, ale kontrolujem aj po upečení. Sumček africký je vzhľadom a konzistenciou iný, no je bez kostičiek, preto pre deti úplne bezpečný.
- K pečenému lososovi obľubujeme pečené zemiaky. Zemiaky dajte piecť približne na 1 hodinu, následne pridajte na plech filety lososa a pečte ďalších 20 – 25 minút.
Komentáre
0 komentárov k “Pečený losos”Pridajte vlastný →