Polievka z červenej šošovice

Červená šošovica má jednu veľkú výhodu, a tou je, že nie je potrebné ju vopred namáčať. Stačí poriadne prepláchnuť a uvarená je za 20 minút.

Ako na polievku z červenej šošovice

Na 2 l polievky potrebujem:

  • 150 g červenej šošovice
  • 150 g mrkvy
  • 80 g kalerábu (približne polovica kalerábu)
  • 1/2 menšej cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • koreniny – soľ, drvená rasca, Nesoldík, bobkový list, celé nové a čierne korenie
  • olej/maslo

Kaleráb a mrkvu očistím a nahrubo nastrúham. Červenú šošovicu prepláchnem. Nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený strúčik cesnaku orestujem na troche masla a oleja. Pridám zeleninu, ochutím soľou drvenou rascou a Nesoldíkom a chvíľu restujem a miešam. Pridám šošovicu a zalejem vodou. Na záver pridám bobkový list, nové a čierne korenie a polievku privediem do varu. Varím približne 20 minút do zmäknutia šošovice.

Podávam s petržlenovou vňaťou.

TIPY:

  • Namiesto mrkvy či kalerábu možno použiť inú koreňovú zeleninu ako petržlen alebo zeler (dokonca aj stonkový zeler).
Komentáre

0 komentárov k “Polievka z červenej šošovicePridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *