Červená šošovica má jednu veľkú výhodu, a tou je, že nie je potrebné ju vopred namáčať. Stačí poriadne prepláchnuť a uvarená je za 20 minút.
Ako na polievku z červenej šošovice
Na 2 l polievky potrebujem:
- 150 g červenej šošovice
- 150 g mrkvy
- 80 g kalerábu (približne polovica kalerábu)
- 1/2 menšej cibule
- 1 strúčik cesnaku
- koreniny – soľ, drvená rasca, Nesoldík, bobkový list, celé nové a čierne korenie
- olej/maslo
Kaleráb a mrkvu očistím a nahrubo nastrúham. Červenú šošovicu prepláchnem. Nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený strúčik cesnaku orestujem na troche masla a oleja. Pridám zeleninu, ochutím soľou drvenou rascou a Nesoldíkom a chvíľu restujem a miešam. Pridám šošovicu a zalejem vodou. Na záver pridám bobkový list, nové a čierne korenie a polievku privediem do varu. Varím približne 20 minút do zmäknutia šošovice.
Podávam s petržlenovou vňaťou.
TIPY:
- Namiesto mrkvy či kalerábu možno použiť inú koreňovú zeleninu ako petržlen alebo zeler (dokonca aj stonkový zeler).
Komentáre
0 komentárov k “Polievka z červenej šošovice”Pridajte vlastný →