Pšenoto s pečenou tekvicou

Ako na pšenoto

Na 3 porcie potrebujem:

  • 400 g očistenej maslovej tekvice
  • 1 hrnček (250 ml) pšena
  • 1/2 menšej cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • koreniny – Veggie mix, soľ, kurkuma, čierne korenie
  • olej/maslo

Očistenú tekvicu narežem na tenšie plátky, poukladám na plech vystlaný papierom na pečenie, posypem Veggie mixom a pokvapkám olejom. Pečiem pri 180 stupňoch 40-50 minút do mäkka.

Pšeno sparím vriacou vodou kvôli horkosti a nechám odkvapkať. Nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený strúčik cesnaku orestujem na troche oleja a masla. Pridám pšeno. Ochutím soľou, kurkumou a štipkou čierneho korenia. Poriadne premiešam a podlejem vodou. Zakryjem a nechám dusiť. V prípade potreby priebežne podlievam. Po 20 minútach odkryjem, ak treba podlejem vodou a miešam. Pšeno musí ostať krémové, nie suché.

Z upečenej tekvice časť popučím vidličkou a časť narežem na kúsky. Primiešam ku pšenu.

Podávam s trochou syra podľa vlastnej chuti.

Komentáre

0 komentárov k “Pšenoto s pečenou tekvicouPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *