Ako na ragú omáčku
Na 3 porcie potrebujem:
- 250 g mletého hovädzieho mäsa
- 75 g mrkvy
- 60 g petržlenu
- 1/2 menšej cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 6 dcl paradajkovej passaty
- koreniny – soľ, bobkový list, Nesoldík, mleté čierne korenie, drvená rasca, majoránka, bazalka
- olej
Nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný strúčik cesnaku orestujem na troche oleja. Pridám mäso a restujem pokiaľ pustí šťavu. Pridám najemno nastrúhanú mrkvu a petržlen. Ochutím koreninami, chvíľu restujem a zalejem passatou.
Spolu dusím 30 minút. V prípade potreby podlejem vodou.
Podávam so špagetami (prípadne s inými cestovinami) a nastrúhaným syrom.
TIPY:
- Na omáčku možno použiť akékoľvek iné mleté mäso.
Komentáre
0 komentárov k “Ragú omáčka na špagety”Pridajte vlastný →