Ragú omáčka na špagety

Ako na ragú omáčku

Na 3 porcie potrebujem:

  • 250 g mletého hovädzieho mäsa
  • 75 g mrkvy
  • 60 g petržlenu
  • 1/2 menšej cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 6 dcl paradajkovej passaty
  • koreniny – soľ, bobkový list, Nesoldík, mleté čierne korenie, drvená rasca, majoránka, bazalka
  • olej

Nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný strúčik cesnaku orestujem na troche oleja. Pridám mäso a restujem pokiaľ pustí šťavu. Pridám najemno nastrúhanú mrkvu a petržlen. Ochutím koreninami, chvíľu restujem a zalejem passatou.

Spolu dusím 30 minút. V prípade potreby podlejem vodou.

Podávam so špagetami (prípadne s inými cestovinami) a nastrúhaným syrom.

TIPY:

  • Na omáčku možno použiť akékoľvek iné mleté mäso.
Morčacie ragú so špaldovými kolienkami

Komentáre

0 komentárov k “Ragú omáčka na špagetyPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *