Rizoto s mletým mäsom

Ako na rizoto s mletým mäsom

Potrebujem:

  • 1 hrnček = 250 ml
  • 400 g teľacieho mletého mäsa
  • 1 cibuľa
  • 100 g mrkvy
  • 1 fľaštička šúpaných paradajok
  • 1 hrnček ryže
  • 2 hrnčeky vody
  • koreniny – Nesoldík, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, bazalka, soľ
  • olej / maslo

Na väčšej panvici rozohrejem olej a orestujem nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridám mleté mäso, ktoré ochutím koreninami a restujem, pokiaľ pustí šťavu. Mäso sa snažím počas restovania vareškou porozdeľovať na menšie kúsky.

K mäsu pridám najemno nastrúhanú mrkvu a šúpané paradajky.

Ryžu prepláchnem a taktiež pridám k mäsu. Na začiatok zalejem 2 hrnčekmi vody, premiešam a zakryjem pokrievkou.

Dusím do zmäknutia ryže.

Rizoto priebežne premiešavam a v prípade potreby podlejem vodou. Na záver ochutím soľou a primiešam 2-3 plátky masla.

Podávam s nastrúhaným syrom.

TIPY:

  • Každé rizoto najprv podlejem určitým množstvom vody, no počas dusenia je potrebné kontrolovať, či je ryža uvarená a či je ešte potrebné doliať vodu. Záleží od druhu ryže.
  • Mleté mäso môžete použiť akékoľvek.
Komentáre

0 komentárov k “Rizoto s mletým mäsomPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *