Špenátový prívarok

Ako na prívarok

Na 1 l prívarku potrebujem:

  • 300 g mrazeného špenátu
  • 300 g cukety
  • 1/2 menšej cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • koreniny – soľ, drvená rasca, Nesoldík, bobkový list
  • olej/maslo

Cibuľu a narezaný strúčik cesnaku orestujem na troche masla a oleja. Pridám mrazený špenát a nahrubo nastrúhanú cuketu. Ochutím koreninami (okrem bobkového listu) a miešam, pokiaľ sa špenát roztopí. Podlejem vodou, pridám bobkový list a privediem do varu.

Varím 15 minút v odkrytom hrnci. Následne bobkový list vyberiem a prívarok rozmixujem.

Podávam s vareným vajíčkom a zemiakmi, prípadne s haluškami.

TIPY:

  • Najčastejšie používam porciovaný mrazený špenát značky Bonduelle. Na prívarok som použila 10 porcií zo 14.
  • Cuketa slúži na zjemnenie špenátovej chuti.
Komentáre

0 komentárov k “Špenátový prívarokPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *