Ako na prívarok
Na 1 l prívarku potrebujem:
- 300 g mrazeného špenátu
- 300 g cukety
- 1/2 menšej cibule
- 1 strúčik cesnaku
- koreniny – soľ, drvená rasca, Nesoldík, bobkový list
- olej/maslo
Cibuľu a narezaný strúčik cesnaku orestujem na troche masla a oleja. Pridám mrazený špenát a nahrubo nastrúhanú cuketu. Ochutím koreninami (okrem bobkového listu) a miešam, pokiaľ sa špenát roztopí. Podlejem vodou, pridám bobkový list a privediem do varu.
Varím 15 minút v odkrytom hrnci. Následne bobkový list vyberiem a prívarok rozmixujem.
Podávam s vareným vajíčkom a zemiakmi, prípadne s haluškami.

TIPY:
- Najčastejšie používam porciovaný mrazený špenát značky Bonduelle. Na prívarok som použila 10 porcií zo 14.
- Cuketa slúži na zjemnenie špenátovej chuti.
Komentáre
0 komentárov k “Špenátový prívarok”Pridajte vlastný →