Ako na cícerovú polievku
Na 2 l polievky potrebujem:
- 150 g suchého cíceru
- 120 g mrkvy
- 220 g zemiakov
- 1/2 menšej cibule
- koreniny – bobkový list, celé čierne a nové korenie, soľ, drvená rasca, Nesoldík
- olej/maslo
Cícer namočím na noc. Pred varením zlejem vody a cícer zalejem novou. Privediem do varu spolu s bobkovým listom, celým čiernym a novým korením. Varím približne hodinu.
Cibuľu orestujem na troche oleja masla. Pridám na kúsky narezané zemiaky a mrkvu. Restujem pár minút spolu s drvenou rascou, Nesoldíkom a soľou.
Zeleninu pridám k cíceru a varím ďalších 25-30 minút do zmäknutia zeleniny a cíceru. Rozmixujem dohladka (niekoľko kúskov cíceru nechám na ozdobu). Podávam s petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
TIPY:
- Suchý cícer je potrebné na noc namáčať, cícer v náleve nie je potrebné.
- Zemiaky možno nahradiť karfiolom v rovnakom množstve.
Komentáre
0 komentárov k “Sýta cícerová polievka”Pridajte vlastný →