Sýta cícerová polievka

Ako na cícerovú polievku

Na 2 l polievky potrebujem:

  • 150 g suchého cíceru
  • 120 g mrkvy
  • 220 g zemiakov
  • 1/2 menšej cibule
  • koreniny – bobkový list, celé čierne a nové korenie, soľ, drvená rasca, Nesoldík
  • olej/maslo

Cícer namočím na noc. Pred varením zlejem vody a cícer zalejem novou. Privediem do varu spolu s bobkovým listom, celým čiernym a novým korením. Varím približne hodinu.

Cibuľu orestujem na troche oleja masla. Pridám na kúsky narezané zemiaky a mrkvu. Restujem pár minút spolu s drvenou rascou, Nesoldíkom a soľou.

Zeleninu pridám k cíceru a varím ďalších 25-30 minút do zmäknutia zeleniny a cíceru. Rozmixujem dohladka (niekoľko kúskov cíceru nechám na ozdobu). Podávam s petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.

TIPY:

  • Suchý cícer je potrebné na noc namáčať, cícer v náleve nie je potrebné.
  • Zemiaky možno nahradiť karfiolom v rovnakom množstve.

Komentáre

0 komentárov k “Sýta cícerová polievkaPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *