Ako na kalerábovú polievku
Na 2 l polievky potrebujem:
- 2 veľké kaleráby (800 g)
- 100 g mrkvy
- 100 g zemiakov
- 1/2 menšej cibule
- 1 strúčik cesnaku
- koreniny – soľ, Nesoldík, drvená rasca, mleté čierne korenie
- olej/maslo
Nakrájanú cibuľu a cesnak orestujem na oleji a troche masla. Pridám na kúsky nakrájaný kaleráb, zemiaky a mrkvu. Ochutím koreninami a podlejem vodou. Privediem do varu a varím 15-20 minút do zmäknutia zeleniny.
Polievku rozmixujem dohladka a podávam s petržlenovou vňaťou, prípadne opečeným chlebíkom alebo vajíčkom uvareným natvrdo.
TIPY:
- Ak vám zostanú zvyšné halušky či noky, kľudne ich použite do polievky.
Komentáre
0 komentárov k “Sýta kalerábová polievka”Pridajte vlastný →