Sýta kalerábová polievka

Ako na kalerábovú polievku

Na 2 l polievky potrebujem:

  • 2 veľké kaleráby (800 g)
  • 100 g mrkvy
  • 100 g zemiakov
  • 1/2 menšej cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • koreniny – soľ, Nesoldík, drvená rasca, mleté čierne korenie
  • olej/maslo

Nakrájanú cibuľu a cesnak orestujem na oleji a troche masla. Pridám na kúsky nakrájaný kaleráb, zemiaky a mrkvu. Ochutím koreninami a podlejem vodou. Privediem do varu a varím 15-20 minút do zmäknutia zeleniny.

Polievku rozmixujem dohladka a podávam s petržlenovou vňaťou, prípadne opečeným chlebíkom alebo vajíčkom uvareným natvrdo.

TIPY:

  • Ak vám zostanú zvyšné halušky či noky, kľudne ich použite do polievky.
Komentáre

0 komentárov k “Sýta kalerábová polievkaPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *