Ako na tekvicoto
Na 3 porcie potrebujem:
- 300 g hokkaido tekvice (alebo maslovej)
- 100 g mrazený hrášok
- 1 menšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g guľatozrnej ryže
- vývar/voda
- koreniny – Nesoldík, soľ, drvená rasca
- olej/maslo
- nastrúhaný syr/petržlenová vňať
Ryžu niekoľkokrát prepláchnem, scedím a nechám odkvapkať. Hokkaido tekvicu očistím a nahrubo nastrúham.
Nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak restujem na troche oleja. Pridám nastrúhanú tekvicu, hrášok a spolu chvíľu restujem. Ochutím rascou, Nesoldíkom, podlejem vývarom alebo vodou a prikryté nechám dusiť 5 minút.
Následne pridám ryžu. Premiešam a opäť podlejem. Dusím ďalších 15 minút. Priebežne podlejem vodou, ak je potrebné.
Ak je ryža tesne pred zmäknutím, tekvicoto osolím, pridám niekoľko plátkov masla, podlejem vodou ak je treba a miešam až do zmäknutia ryže.
Podávam s nastrúhaným syrom. Menším detičkám s petržlenovou vňaťou.
TIPY:
- Namiesto guľatozrnej ryže možno použiť aj basmati ryžu, tá je však skôr uvarená, preto je potrebné čas dusenia skrátiť.
Komentáre
0 komentárov k “Tekvicoto alias tekvicové rizoto”Pridajte vlastný →