Tekvicoto alias tekvicové rizoto

Ako na tekvicoto

Na 3 porcie potrebujem:

  • 300 g hokkaido tekvice (alebo maslovej)
  • 100 g mrazený hrášok
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g guľatozrnej ryže
  • vývar/voda
  • koreniny – Nesoldík, soľ, drvená rasca
  • olej/maslo
  • nastrúhaný syr/petržlenová vňať

Ryžu niekoľkokrát prepláchnem, scedím a nechám odkvapkať. Hokkaido tekvicu očistím a nahrubo nastrúham.

Nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak restujem na troche oleja. Pridám nastrúhanú tekvicu, hrášok a spolu chvíľu restujem. Ochutím rascou, Nesoldíkom, podlejem vývarom alebo vodou a prikryté nechám dusiť 5 minút.

Následne pridám ryžu. Premiešam a opäť podlejem. Dusím ďalších 15 minút. Priebežne podlejem vodou, ak je potrebné.

Ak je ryža tesne pred zmäknutím, tekvicoto osolím, pridám niekoľko plátkov masla, podlejem vodou ak je treba a miešam až do zmäknutia ryže.

Podávam s nastrúhaným syrom. Menším detičkám s petržlenovou vňaťou.

TIPY:

  • Namiesto guľatozrnej ryže možno použiť aj basmati ryžu, tá je však skôr uvarená, preto je potrebné čas dusenia skrátiť.

Komentáre

0 komentárov k “Tekvicoto alias tekvicové rizotoPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *