Ako na tekvicové sušienky
Potrebujem:
- 20 g maslovej tekvice
- 120 g hladkej špaldovej múky
- 80 g chladného masla
- 30 g práškového cukru alebo medu
Na posýpku potrebujem:
- 2 pl kryštálového cukru
- 1/2 čl škorice
- trocha masla na potretie
Maslovú tekvicu naparím alebo uvarím do mäkka, popučím vidličkou a nechám vychladiť.
Múku a cukor preosejem. Pridám vychladenú maslovú tekvicu, maslo a vypracujem hladké cesto. Cesto odložím zabalené vo fólii do chladničky na 24 hodín. Najlepšie sa pracuje s chladným.
Vyvaľkám ho na 3-4 mm a vykrajujem rôzne tvary. Sušienky ukladám na plech vystlaný papierom a pečiem pri 180 stupňoch 8-9 minút do zlatista. Z uvedeného množstva výjde 1 plech.

Sušienky nechám vychladiť na plechu. Cukor a škoricu zmiešam spolu. Maslo rozpustím. Vychladené sušienky potriem maslom a následne posypem zmesou cukru a škorice.
Hladké sušienky možno aj otlačiť do zmesi cukru a škorice. Sušienky s výrezmi je lepšie rovnomerne posypať.
TIPY:
- Namiesto maslovej tekvice možno použiť aj hokkaido tekvicu, tá však menej farbí a sušienky nemusia mať oranžový nádych.
- Vykrajovačky sú z colari.sk
- Prečítajte si moje tipy ako pracovať s lineckým cestom.
- Pre menšie detičky odporúčam tekvicové prasiatka.
0 komentárov k “Tekvicové sušienky”Pridajte vlastný →