Tekvicové sušienky

Ako na tekvicové sušienky

Potrebujem:

  • 20 g maslovej tekvice
  • 120 g hladkej špaldovej múky
  • 80 g chladného masla
  • 30 g práškového cukru alebo medu

Na posýpku potrebujem:

  • 2 pl kryštálového cukru
  • 1/2 čl škorice
  • trocha masla na potretie

Maslovú tekvicu naparím alebo uvarím do mäkka, popučím vidličkou a nechám vychladiť.

Múku a cukor preosejem. Pridám vychladenú maslovú tekvicu, maslo a vypracujem hladké cesto. Cesto odložím zabalené vo fólii do chladničky na 24 hodín. Najlepšie sa pracuje s chladným. 

Vyvaľkám ho na 3-4 mm a vykrajujem rôzne tvary. Sušienky ukladám na plech vystlaný papierom a pečiem pri 180 stupňoch 8-9 minút do zlatista. Z uvedeného množstva výjde 1 plech.

Na plechu sú perníkové a tekvicové sušienky

Sušienky nechám vychladiť na plechu. Cukor a škoricu zmiešam spolu. Maslo rozpustím. Vychladené sušienky potriem maslom a následne posypem zmesou cukru a škorice.

Hladké sušienky možno aj otlačiť do zmesi cukru a škorice. Sušienky s výrezmi je lepšie rovnomerne posypať.

TIPY:

  • Namiesto maslovej tekvice možno použiť aj hokkaido tekvicu, tá však menej farbí a sušienky nemusia mať oranžový nádych.
  • Vykrajovačky sú z colari.sk
  • Prečítajte si moje tipy ako pracovať s lineckým cestom.
  • Pre menšie detičky odporúčam tekvicové prasiatka.

Komentáre

0 komentárov k “Tekvicové sušienkyPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *