Teľacie fašírky

Fašírok nájdete u mňa viacero druhov. Stále sa snažím vymyslieť niečo nové, aspoň trochu iné, aby som sa vyhla stereotypu v kuchyni. Je to však veľmi ťažké a úplne sa mi to nedarí. Viem, že v tom nie som sama a pevne verím, že vás každým receptom inšpirujem a aspoň trochu vytiahnem zo “všedného” varenia.

Ako na teľacie fašírky

Na 10 väčších kúskov potrebujem:

  • 500 g mletého teľacieho mäsa
  • 3 sucháre
  • 1 vajíčko
  • 1 menšiu cuketu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 menšej cibule
  • koreniny – Nesoldík, drvená rasca, oregano, majoránka, soľ, čierne korenie
  • strúhanka na obaľovanie
  • olej

Sucháre zlejem horúcou vodou. Cuketu očistím, nastrúham najemno a vyžmýkam prebytočnú šťavu. Do misy vložím mleté mäso, pridám cuketu, sucháre (vyžmýkané od prebytočnej vody), vajíčko, pretlačený cesnak a pretlačenú cibuľu. Ochutím koreninami a rukou premiesim všetky suroviny, aby sa rovnomerne prepojili. 

Zo zmesi tvarujem fašírky, ktoré obalím v strúhanke a ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Fašírky pokvapkám olejom a pečiem pri 200 stupňoch 35-40 minút.

Komentáre

0 komentárov k “Teľacie fašírkyPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *