Fašírok nájdete u mňa viacero druhov. Stále sa snažím vymyslieť niečo nové, aspoň trochu iné, aby som sa vyhla stereotypu v kuchyni. Je to však veľmi ťažké a úplne sa mi to nedarí. Viem, že v tom nie som sama a pevne verím, že vás každým receptom inšpirujem a aspoň trochu vytiahnem zo “všedného” varenia.
Ako na teľacie fašírky
Na 10 väčších kúskov potrebujem:
- 500 g mletého teľacieho mäsa
- 3 sucháre
- 1 vajíčko
- 1 menšiu cuketu
- 1 strúčik cesnaku
- 1/2 menšej cibule
- koreniny – Nesoldík, drvená rasca, oregano, majoránka, soľ, čierne korenie
- strúhanka na obaľovanie
- olej
Sucháre zlejem horúcou vodou. Cuketu očistím, nastrúham najemno a vyžmýkam prebytočnú šťavu. Do misy vložím mleté mäso, pridám cuketu, sucháre (vyžmýkané od prebytočnej vody), vajíčko, pretlačený cesnak a pretlačenú cibuľu. Ochutím koreninami a rukou premiesim všetky suroviny, aby sa rovnomerne prepojili.
Zo zmesi tvarujem fašírky, ktoré obalím v strúhanke a ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Fašírky pokvapkám olejom a pečiem pri 200 stupňoch 35-40 minút.
0 komentárov k “Teľacie fašírky”Pridajte vlastný →