Trhaná lokša s makom

Ak vám zostane navyše zemiaková alebo batátová lokša, určite ju nevyhadzujte. Dá sa z nej pripraviť naozajstná pochúťka.

Potrebujem:

  • zemiakovú alebo batátovú lokšu
  • mletý mak
  • práškový cukor
  • slivkový lekvár
  • maslo

Ak lokša už nie je čerstvá, normálne ju naparím ako knedľu. Pekne zmäkne a chutí ako čerstvá. Naparenú lokšu nechám chvíľu vychladiť a natrhám ju na kúsky. Posypem mletým makom, práškovým cukrom a pridám zopár lyžičiek lekváru. Na záver polejem rozpusteným maslom a poriadne premiešam.

TIPY:

  • Nepridávam gramáž indgrediencií, keďže trhanú lokšu robievam v podstate „od oka“ a množstvo maku a lekváru pridám podľa vlastnej chuti.
Komentáre

0 komentárov k “Trhaná lokša s makomPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *