Ak vám zostane navyše zemiaková alebo batátová lokša, určite ju nevyhadzujte. Dá sa z nej pripraviť naozajstná pochúťka.
Potrebujem:
- zemiakovú alebo batátovú lokšu
- mletý mak
- práškový cukor
- slivkový lekvár
- maslo
Ak lokša už nie je čerstvá, normálne ju naparím ako knedľu. Pekne zmäkne a chutí ako čerstvá. Naparenú lokšu nechám chvíľu vychladiť a natrhám ju na kúsky. Posypem mletým makom, práškovým cukrom a pridám zopár lyžičiek lekváru. Na záver polejem rozpusteným maslom a poriadne premiešam.
TIPY:
- Nepridávam gramáž indgrediencií, keďže trhanú lokšu robievam v podstate „od oka“ a množstvo maku a lekváru pridám podľa vlastnej chuti.
Komentáre
0 komentárov k “Trhaná lokša s makom”Pridajte vlastný →