Veľkonočný pečený syrec

U nás v rodine patrí pečený syrec spolu s hrudkou a šunkou už tradične k Veľkej noci. V kombinácii s cviklou je to jedna veľká pochúťka.

Ako na veľkonočný pečený syrec

Potrebujem:

  • 2 rohlíky
  • 100 g údeného mäsa
  • 100 g klobásy
  • 50 g slaniny
  • 250 g mletého hovädzieho mäsa
  • 6 vajíčok
  • 1 čl Nesoldíka
  • 1/2 čl sódy
  • 1,5 pl nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 menšia pl strúhanky
  • maslo a strúhanka na vymastenie plechu

Rohlíky, údené mäso, klobásu a slaninu narežem na drobné kocky. Vymiešam spolu s ostatnými surovinami.

Menší plech vymastím maslom a vysypem strúhankou. Zmes rovnomerne rozložím na plech.

Pečiem pri 200 stupňoch 35-40 minút. Približne 15 minút po začiatku pečenia popichám špáradlom, aby sa nevytvorili vzduchové bublinky.
Ešte horúci syrec zakryjem alobalom a nechám takto vychladiť.

TIPY:

  • Syrec viac už nesolím, údeniny sú už dosť slané.
  • Ak by sa zdala vymiešaná zmes suchá, pridajte ešte vajíčko.

Komentáre

0 komentárov k “Veľkonočný pečený syrecPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *