Ako na jablkový perník
Potrebujem:
- 200 g hladkej špaldovej múky
- 50 g rozmixovaných vločiek
- 1 pl (15 g) kakaa
- 2 čl perníkového korenia
- 1/2 čl škorice
- 1 kypriaci prášok
- 250 g očistených jabĺk
- 2 vajíčka
- 50 g cukru
- 2 dcl mlieka
- 70 ml kokosového oleja
- džem na potretie (jablkový, hroznový, marhuľový….)
- 100 g horkej vysokopercentnej čokolády
- 15 g Cery
Do jednej misy preosejem múku, kakao, pridám rozmixované vločky, perníkové korenie, škoricu a kypriaci prášok. Spolu premiešam.
Jablká ošúpem, očistím a nahrubo nastrúham.
Vo vyššej miske vyšľahám vajíčka s cukrom do peny (trvá to aj 5 minút). Postupne pridávam mlieko, kokosový olej a poriadne vymixujem. Po lyžicy prisypávam sypkú zmes a mixujem na hladkú zmes. Na záver primiešam nastrúhané jablká.
Menší plech (29×23 cm) vysteliem papierom na pečenie. Cesto rovnomerne uhladím a pečiem pri 180 stupňoch 25 minút.
Ešte za horúca potriem koláč džemom a nechám vychladiť.
Čokoládu spolu s Cerou roztopím vo vodnom kúpeli a koláč rovnomerne polejem.
Komentáre
0 komentárov k “Vláčny jablkový perník”Pridajte vlastný →