Ideálny spôsob ako si urobiť zásoby vňatí sú tzv. zväzky. Postup je jednoduchý a zväzky vydržia v mrazničke do ďalšej sezóny, dokonca aj dlhšie.
Ja ich využívam hlavne do vývaru, no hodia sa aj do rôznych zeleninových a strukovinových polievok.
Ako na vňaťové zväzky
Potrebujem:
- rôzne druhy vňatí – petržlenová, zelerová, mrkvová, ligurček
- biela nitka
Čerstvo natrhané vňate osprchujem a nechám chvíľu osušiť. Do zväzku použijem zopár kúskov z každej vňate. Ja osobne dávam 1 zelerovú, 2- 3 petržlenové, 1 mrkvovú a časť stonky ligurčka s 2 – 3 lístkami (ligurček je dosť aromatický).
Stonkami omotám vňať, aby vznikol zväzok a ten ešte omotám niekoľkokrát dookola bielou nitkou. Hotové zväzky naukladám do plastových vreciek a zamrazím.
Komentáre
0 komentárov k “Vňaťové zväzky nielen do vývaru”Pridajte vlastný →