Vyprážané pirohy

Ako na vyprážané pirohy

Potrebujem:

  • 250 g hokkaido tekvice
  • 250 g zemiakov
  • 1 menšie vajíčko
  • 250 g polohrubej špaldovej múky
  • lekvár na plnku
  • olej na vyprážanie

Očistenú hokkaido tekvicu a zemiaky porežem na kúsky a naparím. Naparenú zeleninu preložím do väčšej misy, popučím vidličkou a nechám úplne vychladiť.

Do popučenej zeleniny pridám vajíčko, postupne múku a rukou miesim cesto. Cesto je mierne lepivé.

Na dobre pomúčenej doske vyvaľkám cesto o hrúbke 3 – 4 mm. Cesto narežem na väčšie štvorce. Na každý štvorec dám lyžičku lekváru. Protiľahlé cípy spojím, prstami zlepím kraje a vytvorím piroh.

Pirohy vyprážam v rozpálenom oleji z každej strany do zlatista. Pozor, upražia sa veľmi rýchlo. Vypražené pirohy odmastím v servítke.

Podávam posypané práškovým cukrom.

TIPY:

  • Múku možno použiť aj klasickú pšeničnú polohrubú. Množstvo múky je orientačné, záleží od vodnatosti zeleniny a veľkosti vajíčka.
  • Zeleninu možno aj uvariť. Je potrebné ju nechať poriadne odkvapkať, aby sa zbavila prebytočnej vody.

Komentáre

0 komentárov k “Vyprážané pirohyPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *