Mám rada jednoduché recepty, pri ktorých nemusím googliť ingrediencie, aby som vôbec rozumela, čo sú zač. Rada varím z toho, čo mávam bežne doma. Čím jednoduchší recept, tým lepšie. Jedným z takýchto receptov je aj tento.
Ako na zapekanú tekvicu
Potrebujem:
- 1 menšiu maslovú tekvicu
- 1 balenie cottage cheese
- 2-3 hrste čerstvého špenátu
- trochu cibule
- 1 čl pesta z medvedieho cesnaku (1 pretlačený strúčik cesnaku)
- olej
Maslovú tekvicu umyjem, rozrežem napoly a kôstky vydlabem. Zapnem rúru na 170 stupňov a medzitým zmiešam pesto z medvedieho cesnaku s trochou oleja a potriem tekvicu. Tú položím na plech vystlaný papierom a dám zapiecť do rúry na 30 minút. Kým sa pečie tekvica, nakrájam nadrobno cibuľu. Čerstvý špenát opláchnem a pokrájam na pásiky. Cibuľu osmahnem na zvyšnej zmesi oleja s pestom, pridám špenát a 5 minút ho podusím. Keď trochu vychladne, zmiešam ho s cottage syrom. Po 30tich minútach vyberiem tekvicu, naplním zmesou cottage a špenátu a nechám piecť ďalších 30 minút. Podávam posypanú parmezánom a petržlenovou vňaťou.
TIPY:
- Špenát môžno použiť aj mrazený (s mrazeným pretlakom bude plnka zelenšia).
0 komentárov k “Zapekaná tekvica”Pridajte vlastný →