Zemiakové cesto

Zemiakové cesto možno využiť na šúľance, plnené taštičky na sladko či na slano.

Ako na zemiakové cesto

Potrebujem:

  • 500 g očistených zemiakov
  • 120 g polohrubej špaldovej múky
  • 1 menšie vajíčko
  • štipka soli

Očistené zemiaky porežem na menšie kúsky a uvarím do mäkka. Vodu zlejem, zemiaky popučím ako na kašu a nechám úplne vychladiť.

Zo zemiakov, vajíčka, múky a soli vymiesim hladké cesto. S cestom pracujem na pomúčnej doske. Je potrebné s ním pracovať pomerne rýchlo, pretože cesto časom vodnateje. Vtedy je potrebné viac múčiť a môže sa stať, že šúľance či taštičky budú tvrdšie.

TIPY:

  • Množstvo múky je orientačné. Záleží od vodnatosti zemiakov, veľkosti vajíčka a pod.
  • Možno použiť aj pšeničnú polohrubú múku.
  • Ak robíte z väčšieho množstva zemiakov ako je v recepte, jedno vajíčko úplne stačí.
Komentáre

0 komentárov k “Zemiakové cestoPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *