Zemiakový prívarok s medvedím cesnakom

Ako na prívarok s medvedím cesnakom

Na 1 l zemiakového prívarku potrebujem:

  • 700 g zemiakov
  • maslo
  • 2 hrste listov medvedieho cesnaku
  • jogurt/mlieko
  • koreniny – bobkový list, celé čierne korenie, celé nové korenie, soľ, drvená rasca, červená paprika, Nesoldík

Zemiaky narežem na menšie kocky, zalejem vodou (akurát aby zaliala zemiaky), pridám bobkový list, celé čierne a nové korenie a privediem do varu. Varím 15-20 minút do zmäknutia zemiakov.

Koreniny vyberiem a časť zemiakov rozmixujem. Znovu privediem do varu, ochutím zvyšnými koreninami, pridám trochu masla (možno aj trochu jogurtu či mlieka) a povarím ešte 5 minút (ak by sa zdal prívarok riedky, bez pokrievky varím aj dlhšie). Tesne pred koncom varenia prihodím posekané listy medvedieho cesnaku.

Podávam s vareným vajíčkom či volským okom (prípadne opečenou špekáčkou) a domácim chlebom.

Komentáre

0 komentárov k “Zemiakový prívarok s medvedím cesnakomPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *