Ako na prívarok s medvedím cesnakom
Na 1 l zemiakového prívarku potrebujem:
- 700 g zemiakov
- maslo
- 2 hrste listov medvedieho cesnaku
- jogurt/mlieko
- koreniny – bobkový list, celé čierne korenie, celé nové korenie, soľ, drvená rasca, červená paprika, Nesoldík
Zemiaky narežem na menšie kocky, zalejem vodou (akurát aby zaliala zemiaky), pridám bobkový list, celé čierne a nové korenie a privediem do varu. Varím 15-20 minút do zmäknutia zemiakov.
Koreniny vyberiem a časť zemiakov rozmixujem. Znovu privediem do varu, ochutím zvyšnými koreninami, pridám trochu masla (možno aj trochu jogurtu či mlieka) a povarím ešte 5 minút (ak by sa zdal prívarok riedky, bez pokrievky varím aj dlhšie). Tesne pred koncom varenia prihodím posekané listy medvedieho cesnaku.
Podávam s vareným vajíčkom či volským okom (prípadne opečenou špekáčkou) a domácim chlebom.
Komentáre
0 komentárov k “Zemiakový prívarok s medvedím cesnakom”Pridajte vlastný →